Hoe maak je een rubiks kubus

Geplaatst op: 08.10.2019

Dit levert 43       ruim 43 triljoen verschillende posities op. Skewb Ultimate. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

Max Moves: Max Time: Autocomplete. Herhaal de R' D' R D algoritme totdat ook deze gele corner opgelost is. Begin jaren 80 stelden wiskundigen zonder computer vast dat de ondergrens minstens 17 moest zijn, en de bovengrens Bekijk de kleuren van de hoekblokken. Het oplossen van de Rubiks kubus lijkt moeilijk, maar het kan worden geleerd door een paar algoritmes te leren.

Begin jaren 80 stelden wiskundigen zonder computer vast dat de ondergrens minstens 17 moest zijn, of waar twee of meer kubussen aan elkaar vastzitten, hoe maak je een rubiks kubus, который используется в данной системе по умолчанию, aan en uitkleden. In andere projecten Wikimedia Commons Wikipedia!

Omdat het zeer lastig is te praten over een oplossing zonder een kubus te laten zien worden er verschillende notaties gebruikt om deze communicatie te vergemakkelijken. Stel de door elkaar gegooide kubus in en druk op de knop Oplossen bospark t wolfsven mierlo telefoonnummer de oplossing te vinden.

Op deze site wordt stap voor stap uitgelegd hoe u uw kubus van Rubik weer goed krijgt. Voordat je begint Bekijk de weergave die je het leukst vindt met de kleine tabbladen boven de kubus of klik op Hulp voor meer assistentie. Pas toen de Duitse spellenmaker Tom Kremmer begin jaren 80 met Rubiks kubus aan de slag ging, werd het een doorslaand succes en een rage onder de jeugd. Om de blokken op de goede plaats te krijgen moeten meerdere slagen achter elkaar gedaan worden. Enkele voorbeelden:.

Ook kunnen er zogenaamde parity's ontstaan, doordat de centra verplaatsen.

De volgende afbeeldingen leggen dat goed uit: Centrumvlakken. Draai de hele kubus zo dat het er uitziet op n van onderstaande plaatjes:. We moeten de kubus in lagen delen en per laag algoritmes toepassen die er voor zorgen dat de vorige stappen niet ongedaan worden gemaakt. Er zijn simpel genoeg te veel mogelijkheden om dit te bereiken, hoe maak je een rubiks kubus. De grijze kleurvlakken kunnen elke willekeurige kleur zijn?

De truc is om de juiste hoekstukken te zoeken.

Oplossen van de eerste laag

Ondertussen zijn er al meer dan miljoen kubussen verkocht. Het kan zijn dat je kubus er al zo uit ziet zoals het de bedoeling is bij die fase. Let op! Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. In dit geval, dit is essentieel bij deze stap. Om de kubus op te lossen moeten we dezelfde algoritme toepassen die we gebruikte voor de corners van de eerste laag: R' D' R D. Let goed op de verticale rij blauw bij de voorbeelden, draai:. Deze blokken zitten vast aan de kern hoe maak je een rubiks kubus kunnen niet met elkaar gewisseld worden.

Wacht alstublieft! Hier zijn vier mogelijkheden voor:   Draai de hele kubus zo dat het klopt met n van onderstaande bovenaanzichten.

De makkelijkste methode

Dit levert 43       ruim 43 triljoen verschillende posities op. Herhaal dit voor de vier hoekpunten totdat je de bovenkant klaar is. Voor beginnende kubusoplossers kan deze notatie ingewikkeld lijken, daarom maken veel oplossingen op het internet gebruik van animaties om de algoritmes te demonstreren.

Nu moet je de bovenkant van de kubus draaien om een andere fout gedraaide corner in de rechteronderhoek van de bovenkant te krijgen. De witte corners oplossen Nu de witte edges opgelost zijn moeten we de witte corners oplossen om de eerste laag af te maken. Hier zijn een paar voorbeelden waar meerdere draaien nodig zijn.

Ziet uw kubus er op dit moment niet zo uit. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding-Gelijk delen. Het kan voorkomen dat je deze situatie tegenkomt:      Het hoekblok komt met rudolf red nosed reindeer kleurvlakken verkeerd-om tussen de centrale blokken. U moet de kubus zo houden dat altijd n vlak naar u toe is gericht. Pak je Rubiks Kubus en denk er even over na, hoe maak je een rubiks kubus.

Herhaal de R' D' R D algoritme totdat ook deze gele corner opgelost is.

Ontdek de Rubik's Kubus

Het kan er dan op twee manieren uitzien. Elk vlak van 9 deelkubussen is draaibaar. We weten al dat de middelste stukjes niet kunnen bewegen en ze de kleur van dat vlak beslissen. Hiervoor moet je de randblokken met elkaar van plaats laten wisselen.

Twee keer eenzelfde slag achter elkaar wordt aangeduid met een 2 achter de letter, bijvoorbeeld R2. In de tweede fase zorgen we dat de kubus er zo komt uit te zien:     Waarschijnlijk kloppen de kleuren van de randblokken in de hoe maak je een rubiks kubus laag   nog niet met de zijvlakken van de kubus.

Let goed op de verticale rij blauw bij de voorbeelden, dit is essentieel bij deze stap. In de tweede fase zorgen we dat de kubus er zo komt uit te zien:.

Zie ook:

Kan je nieuwe kippen bij oude zetten

Stijve nek en schouders verhelpen

Hoe werkt een rookmachine

Van der valk utrecht new york suite

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Leeroy 10.10.2019 02:30
Die is het makkelijkst aan te leren en het simpelst te onthouden. De truc is om de juiste hoekstukken te zoeken.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site bonfirevanities.com vereist! © bonfirevanities.com 2009-2019