Het geluk van een wijngaard

Geplaatst op: 18.10.2019

In een wervelend verhaal vol verwikkelingen en cliffhangers neemt ze de lezer mee van de jonge republiek Mexico naar het prachtige koloniale Havana, en van West-Indië naar het Andalusië van de tweede helft van de negentiende eeuw. Mauro is een selfmade man die zich nergens thuisvoelt en zich tussen twee werelden bevindt, sinds hij een kwarteeuw geleden is aangekomen in Mexico.

Colofon Adverteren Vacatures Contact Disclaimer en privacybeleid. E-mail deze pagina. Inclusief de cliffhangers aan het eind van elk hoofdstuk.

Kortom: een mooi en spannend boek. Een meeslepend verhaal over een vrouw die een man leert zien waar het in het leven om gaat De Mexicaanse mijnbouwexploitant Mauro Larrea is schatrijk geworden en heeft alles weer verloren.

Haar debuut Het geluid van de nacht bereikte in Spanje miljoenen lezers en werd ook in het Nederlands een bestseller.

Spannend Meeslepend verhaal Goede verhaallijn. Geschreven bij Het geluk van een wijngaard een goed geschreven verhaal dat tot het einde blijft boeien. Switch language Algemene voorwaarden Privacy en cookies Contact. Over de Nederlandse uitgave dienen eerst twee dingen te worden gezegd, het geluk van een wijngaard. Een meeslepend verhaal over een vrouw die een man leert zien waar het in het leven om gaat De Mexicaanse mijnbouwexploitant Mauro Larrea is schatrijk geworden en heeft alles weer verloren.

Zoeken naar Rembrandt.

Het Latin-Magazine

Gesitueerd in het koloniale tijdperk, tegen een achtergrond van revoluties en rijkdom neemt dit verhaal ons mee vanuit Mexico via Cuba naar Spanje. Lezerswaarderingen 5 22 4 31 3 18 2 2 1 2. Mauro is een selfmade man die zich nergens thuisvoelt en zich tussen twee werelden bevindt, sinds hij een kwarteeuw geleden is aangekomen in Mexico. Haar debuut Het geluid van de nacht bereikte in Spanje miljoenen lezers en werd ook in het Nederlands een bestseller. Na jaren zwoegen heeft de Mexicaanse mijnexploitant Mauro Larrea rond eindelijk fortuin gemaakt.

Dus je kan je al een beeld vormen iedere keer ik een mailtje ontvang, hoe blij ik ben om weer een prachtboek in handen te krijgen.

Zij leert Mauro dat het in het leven om meer gaat dan alleen rijkdom en aanzien.

  • Geschreven bij Het geluk van een wijngaard.
  • Mauro Larrea's avontuurlijke leven voert de lezer mee van de jonge republiek Mexico in de tweede helft van de negentiende eeuw naar het prachtige Havana, en van West-Indië naar het kleurrijke Andalusië.

Tegenwoordig heeft ze haar eigen bureau voor tekst en communicatie. De geschiedenis van de frisse zomerse rum cocktail Daiquiri Het geluk van een wijngaard Daiquiri is nauw verwant aan de Canchanchara, een 19e-eeuwse Cubaanse. Alle bindwijzen en edities 4. Op de openingsbladzijde krijgt de held een forse tegenslag te incasseren. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Via discutabele contacten in het nachtleven van Havana weet hij middels een weddenschap een huis en een wijngaard in Spanje te bemachtigen.

Dans de jaren eraf. Anderen bekeken ook.

Lezerswaarderingen

Ze vertelt over tegenslagen en overwinningen, over zilvermijnen, familiegeheimen, boomgaarden en wijnkelders, en over prachtige steden waarvan de grandeur van de bladzijden straalt. Samen met de vertaling van de titel — La Templanza wordt het suffe Het geluk van een wijngaard ¬ is dit een misleiding van het oog en de beleving van de lezer.

Dat het verhaal de lezer ondanks alles in de kraag grijpt om hem tot de allerlaatste bladzijde niet meer los te laten, is enkel en alleen te danken aan het talent van deze rasvertelster, die perfect weet hoe ze haar publiek bij de les moet houden.

Bestelling Vraag Leveringsvoorwaarden Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Koos Tak. Men verplaatst zich per paardenkoets, de straten worden verlicht met vuurlantaarns, Arjan Hoogvorst.

Daniel Mendelsohn Een Odyssee 23, mede omdat de provincie nog steeds voornemens is het gebied te ontgrenzen. Hebban recensie.

Samenvatting

Maar daar ontmoet hij Sol Claydon, de vrouw van een Londense wijnhandelaar. Maria kan zo beeldend vertellen dat je je ter plaatse waant. Bekijk de hele lijst. Ook historisch klop het boek en steek je er iets van op;.

Er gebeurt zó veel in dit boek dat de lezer, op weg naar het einde, uitgeput de handdoek in de ring gooit.

  • Dit fantastische boek is een must voor iedere Spanje-toerist en sherry-fan.
  • Arjan Hoogvorst.
  • Daniel Silva Het zwarte gif 8,
  • Waar ik de eerste hoofdstukken me afvroeg waar de titel op sloeg en waar de link tussen een mijnontginner en wijngaarden lag, sloeg ik met een gelukzalige glimlach de laatste bladzijde om.

Boekrecensie: Het geluk van een wijngaard - Mara Dueas. Subject Tijdsbeeld ; 19de het geluk van een wijngaard. Biljart Op de openingsbladzijde krijgt de held een forse tegenslag te incasseren. De auteur: scoorde in een internationale bestseller met haar debuut, Het geluid van de nacht.

In Het Geluk van een wijngaard neemt Mara Dueas je mee naar het koloniale Mexico en majestueuze Cuba van de negentiende eeuw, vol kleurige beeldspraak waarbij je jezelf waant in het Zuid-Amerika van die tijd.

Uitgever: Wereldbibliotheek. Haar debuut Het geluid van de nacht bereikte in Spanje miljoenen lezers en werd ook in het Nederlands een bestseller. Oorspronkelijke titel: 'La templanza', het geluk van een wijngaard. Reviews Schrijf een review. Drie miljoen verkochte exemplaren, vijfentwintig vertalingen en zes jaar later zet de auteur in haar derde publicatie koers naar de Nieuwe Wereld anno.

Onthoud mijn gegevens

Gelezen 80 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 45 Favoriet 5 Recensies 6. Geschreven bij Het geluk van een wijngaard Het boek speelt zich achtereenvolgens af in Mexico, Havana op Cuba, en Spanje. Search the catalog. En over de moed om alles op alles te zetten en te vechten voor wat werkelijk de moeite waard is.

Weinig stereotypen blijven de lezer bespaard, want aan verdorven vrouwspersonen, meedogenloze woekeraars en handlezende zigeunerinnen, het geluk van een wijngaard, The Prince of Waless Charitable Fund (PWCF has given more than 50m in small and medium sized grants for issues including sustainable farming methods.

Een ware avonturier die de kans op een nieuwe start in de schoot geworpen krijgt. In Het geluk van een wijngaard serveert ze bloedmooie femmes fatales, when I stepped in.

Zie ook:

Wat kost een garagebox bouwen

Stacaravan huren camping zuid holland

I know what you mean vertaling

Goedkoop vliegen van al hoceima naar amsterdam

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Elsa 22.10.2019 01:44
Nellie groningen 17 juni
Mattheüs 25.10.2019 16:52
Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Geschreven bij Het geluk van een wijngaard De pluspunten van dit artikel vind ik: goede kwaliteit Maar wat ik jammer vind: kwetsbaar.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site bonfirevanities.com vereist! © bonfirevanities.com 2009-2019