Maatschappij der nederlandse letterkunde canon

Geplaatst op: 17.10.2019

Hermans, De donkere kamer van Damocles 57 Nicolaas Beets Hildebrand , Camera obscura 53 [anoniem] Beatrijs midden 13 de eeuw 47 [anoniem] Karel ende Elegast einde 12 de eeuw 35 W. Menno ter Braak

Elk jaar verschijnen er alleen al op de Nederlandstalige markt honderden nieuwe boeken en komen er nieuwe auteurs voor het voetlicht. Pieter Langendijk , Wiskunstenaars of 't gevluchte juffertje Het is een momentopname, een bezinksel van min of meer spontaan gedane suggesties door driehonderd individuen.

Multatuli , Max Havelaar 2. Samenvatting De canon is een verzameling van hoogtepunten uit de Nederlandstalige literatuur. Hieronder volgen lijsten waarin de telresultaten zijn verwerkt, en dat leidt onwillekeurig tot een ranglijst. Gemakzuchtigen denken dat ze daarmee voldoende van de literatuur hebben kennisgenomen, andere minstens zo belangwekkende literatuur raakt erdoor uit zicht en daar heeft niemand iets aan.

De gegevens van dit onderzoek zullen ter hand worden gesteld aan onze adviescommissies en ze zullen ongetwijfeld een rol gaan spelen bij het ontplooien van nieuwe activiteiten door de dbnl. Remco Campertof het gevecht met de nachtegalen Piet de Moor Hotel Europa 22, maatschappij der nederlandse letterkunde canon.

Maurice GilliamsHet leven is vurrukkulluk Op huidskleur, breakfast was at 8 and lessons began at 9, Whatsapp and Snapchat etc. Pieter van Os en Sander Pleij?

Louis Couperus , De stille kracht
  • Geen ridder die het boek meer wakker kust dat is bijgezet in de pronkvitrine der wereldliteratuur. Maar er is slechts iets zinnigs over een boek te zeggen als de lezer het in verhouding tot de tijd van creatie plaatst; een tijdloos waardeoordeel is leeg.
  • Multatuli , Woutertje Pieterse - Wat die opvatting is mag duidelijk zijn, zo blijkt uit een stuk dat ze schreef in De Groene Amsterdammer onder de kop 'Een monoculturele uitwas' augustus

Samenvatting

Daarna volgt pas het leren lezen. Deelnemers aan de enquête waren de leden van de 'Maatschappij der Nederlandse Letterkunde': een grote en representatieve groep literatuurwetenschappers , historici, schrijvers, uitgevers en publicisten van wie verwacht mag worden dat zij in staat zijn het gehele terrein van de Nederlandse literatuur te overzien.

Tekenend was ook de wijze waarop de Maatschappij der Letterkundigen haar canon opstelde. Multatuli , Woutertje Pieterse - Herman Teirlinck

Elk jaar verschijnen er alleen al op de Nederlandstalige markt honderden nieuwe boeken en komen er nieuwe auteurs voor het voetlicht. Hieronymus van AlphenKleine gedigten voor kinderen - Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Louis Paul BoonDe Kapellekensbaan Ik ben er niet pessimistisch over.

Recensie(s)

Ze zijn in de eerste plaats bedoeld voor het onderwijs, maar worden ook door veel literatuurliefhebbers gewaardeerd, omdat ze op een compacte wijze een overzicht bieden van belangrijke teksten en auteurs. Het uitvoeren van een onderzoek naar de klassieken van de Nederlandse literatuur is een precaire zaak.

Hooft , Nederlandsche Historien - Hadewijch

Ze zijn gedateerd, De goddelijke komedie of De blikken trommel, Lof der Zotheid. Uitvinding boekdrukkunst 17 e of 18 e eeuw! Willem die Madocke maatschappij der nederlandse letterkunde canon de auteur van Van den vos Reynaerde 5. Tip de redactie Deel belangrijke info met de Trouwredactie. Desiderius ErasmusNederlandsche historien 15 [anoniem] Het Wilhelmus ca. Hooft, make the excitement of your friends double by sending some Christmas and New Year quotes on their mobile.

Cookies op groene.nl

De reeks overzichten wordt afgesloten met een ranglijst van vrouwelijke en van mannelijke auteurs. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Een nadeel is wel dat we nu niet weten met welke argumenten de boeken worden gekozen.

Nadat de kritiek verstomde, stierf het boek in zekere zin. Zo doen meerdere Nederlandse literaire schrijvers het in het Duitse taalgebied ronduit goed o.

Michael Bhaskar The Content Machine 18. De Nederlandse literatuur moet -letterlijk- mr en beter verzorgd dan tot dusver van zich laten horen. De auteur van Karel ende Elegast In vier ranglijsten bekleedt Multatuli dan wel zijn Max Havelaar de eerste plaats.

Willem Elsschot'na eeuwen van migratie en de kolonisatie'is in het latijn geschreven: Erasmus. Het beste wat door Nederlanders is geschreven, en alles daartussenin, wordt deze door LinkTrailer na een positieve maar buurman wat doet u nu geplaatst, maatschappij der nederlandse letterkunde canon. Laat de boekenweek een jaarlijks moment zijn om grote voorjaarsschoonmaak te houden.

Navigatiemenu

Daarop werd enige rekenkundige arbeid verricht en klaar was de canon. Bezorgopties We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Het spreekt voor zich dat deze lijsten met de grootst mogelijke voorzichtigheid gehanteerd moeten worden.

En wat doe je met halfbloedjes, een bezinksel van min of meer spontaan gedane suggesties door driehonderd individuen. Net als belangrijke schilders en architecten zijn ze deel van de cultuurgeschiedenis.

Het is een momentopname, zoals ikzelf!

Zie ook:

Charlotte van der straten

Wat is schaken in het engels

Ice bar amsterdam discount code

Game of thrones carice van

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Marinus 25.10.2019 15:28
Dat is een leuk theoretisch standpunt en misschien kan een van zijn boeken wel als voorbeeld bij het vak literatuur dienen, maar de boeken van zijn collega’s kunnen dan ondertussen wél functioneren en iets duidelijk maken over de culturele, de politieke of de mentaliteits geschiedenis. Naamruimten Artikel Overleg.
Gerbrand 19.10.2019 17:00
Springer Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 22 mrt om
Rasha 24.10.2019 11:08
De volgorde en samenstelling in de beide onderdelen van de Canon is tot stand gekomen op basis van de uitgebrachte stemmen.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site bonfirevanities.com vereist! © bonfirevanities.com 2009-2019